Jak změnit místo, kde se snímky obrazovky uloží v systému Mac OS X

Jak změnit místo, kde se snímky obrazovky uloží v systému Mac OS X

How Change Where Screenshots Will Save Mac Os X

How Change Where Screenshots Will Save Mac Os X



Pořizování snímků obrazovky nebo také známé jako Tisk obrazovky je snadné v systému Mac OS X. Můžete buď použít Command + Shift + 3 nebo Command + Shift + 4 , pořídit snímek obrazovky celé obrazovky nebo její části. Bez ohledu na to, jakou metodu použijete, tyto snímky obrazovky se ve výchozím nastavení uloží na plochu počítače Mac jako soubor PNG.



Pokud si však tyto soubory již nechcete ponechat na ploše, můžete to snadno změnit zadáním několika příkazů Terminálu. Chcete-li spustit aplikaci Terminál, můžete kliknout naNálezce>Aplikacea klikněte na něj vUtility“Složka. Nebo jej otevřete z Reflektor , což by bylo rychlejší.

terminál



V dalším kroku se musíte rozhodnout, kam chcete tyto soubory snímků obrazovky uložit. Je to tvé rozhodnutí.

V této příručce vytvořím na ploše počítače Mac složku s názvem „ Screenshoty „Pro uložení mých souborů screenshotů. Pomohlo by snadnější uspořádání souborů.

Změňte, kde se snímky obrazovky uloží v systému Mac OS X pomocí terminálu

Po výběru a vytvoření složky přepněte zpět do aplikace Terminál a zadejte:



výchozí nastavení napsat com.apple.screencapture umístění / Uživatelé / uživatelské jméno / Desktop / Screenshoty

V tomto příkazu musíte nahradit příslušné informace, například „ uživatelské jméno „S vaším uživatelským jménem pro Mac (v mém počítači Mac je to„FedEx„) Nebo název vybrané složky, pokud se liší.

změnit výchozí snímky obrazovky umístění

Můžete také zadat: výchozí nastavení psát com.apple.screencapture umístění {mezera} a pak přetáhněte a pusťte složku, do které chcete ponechat své snímky obrazovky, do aplikace Terminál. Automaticky určí přesné umístění složky a zobrazí vám ji. Pak stačí stisknout „Enter“Klíč k pokračování.

drag and drop pro umístění

Poslední krok, ale důležitý pro aktualizaci celého systému, aby se změna uplatnila. V okně Terminál zadejte: killall SystemUIServer a stiskněte klávesu Enter.

Viz také: Jak vynutit ukončení aplikací Mac v systému Mac OS X ?

Pokud chcete nějak vrátit nastavení zpět na výchozí, zadejte: výchozí hodnoty napsat com.apple.screencapture umístění / Uživatelé / uživatelské jméno / Desktop a potom stiskněteEnter.

Poté použijte příkaz „killall SystemUIServer“ k aktualizaci systému. Screenshoty se znovu uloží na plochu počítače Mac. Namísto použití „killall SystemUIServer“ můžete restartovat počítač Mac, který se také projeví.

vrátit změnu

Pomocí výše uvedených příkazů můžete změnit výchozí složku kamkoli chcete.

Chtěli jste se zeptat na nějaké otázky? Zanechte svůj komentář níže.